Andere najaar 2019

"Sociale media"EHBO in het gezin


 

Vormingsavond "Sociale media"

Algemeen

Woensdag 18 september om 19u30 in het Huis van het Kind, Lierselei 17, 2390 Oostmalle

In samenwerking met Gezinsbond Oostmalle en Welzijnsschakel

 

Info en inschrijven via Renaat Gijsermans

Korenbloemlaan 16, 2390 Oostmalle

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon: 03/312.35.08 of 0477/190.323

 

Prijs: gratis!!

 

Wat?

Heel wat jongeren zijn quasi continu bezig met online sociaal contact. Ze chatten, klikken, liken, taggen en swipen. En wat ken jij ervan? Zijn Messenger, Snapchat, Instagram, Swarm en Skype allesbehalve dagelijkse kost voor jou? Hoe zit het met online reputaties, wat doen sociale media met je gezin en hoe kun je grenzen stellen? Deze sessie staat garant voor een grondige input van informatie, tips en inspiratie.

 

We werken met getuigenissen  van kinderen/jongeren, ouders en experts. Via animatiefilmpjes en infographics krijgen ouders zicht op het mediagebruik van jongeren. De vorming is interactief opgebouwd met onder meer een quiz en een stellingenspel. Hierbij worden er heel wat concrete tips aangereikt. 

top

 

 

EHBO in het gezin

Algemeen

Woensdag 25 september om 19u30 in het Gemeenschapscentrum te Westmalle

In samenwerking met KWB

 

Info en inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Prijs: gratis!!

 

Wat?

Leer hoe je kleine huiselijke ongevalletjes kunt verzorgen.

 

De meeste ongevallen gebeuren thuis. Een snijwonde, een val, een bloedneus, een schram … Vaak zonder veel erg, maar toch is de juiste verzorging belangrijk.

Een kleine verwonding is snel gebeurd. Zeker wie kinderen in huis heeft rondlopen, weet dat een ongeval in een klein hoekje schuilt. Daarom organiseren wij een infoavond ‘EHBO in het gezin’. Je leert hoe je correct de eerste zorgen moet toedienen bij kleinere ongevallen. Dat gaat dan over snijwonden, insectenbeten, verstikking, brandwonden of kneuzingen. Eigenlijk gaat het om een basispakket dat iedereen zou moeten beheersen. Een professionele lesgever leert je de juiste verzorging toe te dienen.

 

 

 

top